Magnetresonanstomografi

För två veckor sedan var jag hos läkaren och fick diagnsen droppfot. Det ska vanligtvis gå tillbaka inom ett par veckor men det verkade inte riktigt min kropp hålla med om. För idag, nästan exakt två veckor efter att jag var hos läkaren fick jag obeskrivligt ont i högebenet, det jag har haft problem med.

Det kom helt plötsligt när jag reste mig upp från sängen så min första tanke var att sätta mig på sängen. En dålig idé skulle det visa sig eftersom det gjorde väldigt mycket mer ont då. La mig då ner i sängen istället men inte ens det hjälpte. Där låg jag i min egen säng och irriterade mig på larmet eftersom ljudnivän bara blev högre och högre när jag inte stängde av det. Rättelse, inte kunde stänga av det, jag hade alltså så ont i min kropp att jag inte ens kunde vända mig om i sängen.

Till slut lyckades jag i alla fall bråka mit till en tid på vårdcentralen. Jag fick träffa samma läkare som förra gången och visserligen bekräftade han inte min känsla av att mina symtom blivit värre men något måste han ha reagerat på för han skickade en remiss till magnetresonanstomografi (MR, magnetröntgen) för min del.

Så nu är jag kluven, samtidigt som jag har en fruktansvärd cellskräck så vill jag också få reda på vad mina problem beror på och om/hur dom kan/ska botas. Du som gjort en magnetröntgen får gärna berätta för mig om dina erfarenheter så att jag kanske kan förbereda mig lite mentalt.