Är det verkligen okej?

En tanke som sprungit runt i mitt huvud länge nu är den om vad som är okej att skriva på en blogg. Självklart kommer jag att skriva (om) mina tankar och åsikter eftersom det är min blogg men hur är det att skriva om andras åsikter och tankar? (Jag bortser nu ifrån bland annat rena lagbrott som hets mot folkgrupp, förtal osv)

Det är fler än en gång som jag har kommit på saker jag vill skriva om efter att jag bland annat varit i skolan. Det skulle vara en grej om jag kommenterade/gav min syn på ett offentligt uttalande eller publicerad text för då har ju personen bakom trots allt valt offentligheten.

Men skolan är dock för mig en nästintill helig plats, man ska kunna få diskutera och ställa frågor på lektioner utan att behöva ha i bakhuvudet att någon sedan kanske "hänger ut" en på hens blogg. Det kan också vara så att det jag ser som positivt (T.ex om jag skriver "NN i min klass sa en väldigt bra grej på samhällskunskapen idag..") kan kännas negativt för någon annan, hen kanske inte alls vill bli omnämnd alls på internet.

Även om inte namnet på personen skrivs ut så är det antagligen uppenbart för dom som var med vid det tillfället vem jag skriver om eller kanske tom uppenbart för dom som känner personen och vet att det hen skulle kunna säga/fråga något liknande. (Man applicera samma sak på ett möte som skett på fritiden) Ska man istället skriva generellt? Ska man skippa att ta med andras "saker" helt? Eller ska man kanske fråga om det är okej att man inkluderar personen i ett blogginlägg?

Jag tycker att jag växer väldigt mycket som människa när jag träffar nya och "gamla" personer som har en annan syn på vissa saker och utmanar mig intellektuellt. Därför vill jag dela med mig av detta till alla som läser min blogg, frågan är bara på vilket sätt det är okej att göra det?