Klar för idag

Så var alla hushållsbstyr klara för idag. Tvätten hängd, disken plockad, maten lagad, kattklor klippta och mitt rum städat. Därför är det dags för min "belöning"/avkoppling efter en lång dag, att få sätta sig i soffan med en god bok och stänga ute resten av världen ett tag.

Ikväll tänkte jag börja läsa denna bok.

Visste du att Gustav Vasa hade döttrar? Fem stycken till och med!

För en gångs skull en historisk bok som inte handlar om kungar, prinsar, präster eller män av annat slag utan om kvinnor (Gustav Vasas fem döttrar för att vara exakt) och deras liv och roller i den Svenska historien. (Sen att dom får "dela" på en bok är ju en annan sak)

Jag skulle väldigt gärna läsa fler historiska böcker av kvinnor, om kvinnor och/eller ur ett kvinnligt perspektiv så har du något tips, lämna gärna en kommentar!

Tanken var fin i alla fall..

Igår kväll, innan tolvslaget, tänkte jag att jag skulle försöka göra minst ett blogginlägg per dag under 2014. (För att få igång mitt skrivande igen bland annat) Dock har det ju uppenbarligen inte gått så bra idag, men det skyller jag på att jag somnade ca 03:45 och vaknade ca 07:45 och att lite sömn gör en seg. Men jag har ju ungefär tio minuter till godo nu.

Så här tidigt har jag inte kommit i säng på ja, jag vet inte hur länge. Men är sådär lagom trött och hoppas på att somna relativt fort för att därmed få tillbaka en bra dygnsrytm igen. Det är så mycket saker som blir så väldigt mycket enklare om man är vaken dagtid. Som att passa telefontider, hänga med på föreläsningar, komma i tid till möten och inte vara utmattad på detsamma mm.

Så nu är det dags att hoppa i säng, jag säger god natt med en bild på min ena katt där hon ligger och sover/myser i soffan. Hörs imorgon!