Skrivarlusten är tillbaka!

Innan jag började plugga historia på universitetet både skrevs och sas det till mig att på en historiautbildning får man skriva om och om igen under utbildningen. Jag tänkte att så har det varit tidigare med, det är väl inget att "skylta med"?
 
Men ju längre tiden gått har jag upptäckt att det är helt annorlunda nu. Vi skriver på ett helt annat sätt än om jag jämför med psykologi (som jag läste innan). Och faktiskt så skriver vi mycket mer. Men framförallt, det är kul! Och jag tror att jag har fått tillbaka min skrivlust bara på grund av det!
 
Pga mitt mående och stress har jag ju tyvärr inte skrivit, varken "privat" eller i bloggen, på ett tag så jag saknar inspiration och har tappat min "skrivstil" men nu har jag en av tre tillbaka och det är i alla fall ingen dålig början!

Att hitta rätt

Jag tror att jag har hittat rätt nu. Visserligen kan jag inte lova för mycket såhär ca två veckor in i terminen men ja, det känns rätt. Psykologi var, och är, kul men historia är snäppet bättre. Flera gånger under den här relativt korta tiden har jag fått "aha-upplevelser" kring varför saker heter som dom gör, är som dom är eller varför vissa saker är som dom är.
 
Just nu håller vi på med en generell översiktskurs över medeltiden, vilket i och för sig är kul, men sen ska vi börja med det jag finner verkligen intressant, delkursen som heter "Kvinnor och män i dikt och verklighet". Om man ska tro titlarna inneh¨ller kurslitteraturen en massa spännande om könsroller i historian. Pepp!