Normavvikelse

Det känns som att varje gång "Köttfri måndag" nämns så dyker det upp någon som undrar vilken veckodag som är köttdagen. Varje gång jag stöter på sådant undrar jag om personen ifråga inte förstår att alla veckans övriga dagar är köttdagar.

Liknande kommentarer dyker också upp varje år runt internationella kvinnodagen. Röster höjs om att det borde finnas en mansdag om nu kvinnorna ska få sin speciella dag. (Internationella mansdagen infaller förresten 19/11, ifall någon undrade)

För att inte nämna Pride-festivalen där jag flera gånger fått höra att man minsann borde ha en heterofestival ocskå.

Jag börjar ana ett mönster här.
Det känns som att dom som tillhör normen, den "största samhällsgruppen", inte inser att det dom upplever en dag om året (eller en dag i veckan) är vad dom som den enda dagen "tillhör" upplever alla andra dagar.

Jag önskar att dom som känner sådan indignation inför dessa företelser kunde komma ihåg den känslan och inse att det finns människor som känner så varje dag. Med den insikten tror jag att fler skulle verka mot diskriminering i olika former och kunna uppnå mer förståelse människor emellan.

Kontrollfreak

Ibland undrar jag hur det skulle vara att leva utan att behöva ha benkoll på precis allting hela tiden.
Att inte behöva skriva upp allting och sedan följa listorna slaviskt. Och att dessutom slippa känna stressen över att hinna med allting på listan.

En del i problemet ligger antagligen i att jag är perfektionist, det jag gör måste alltid bli perfekt, annars duger det inte. Min omgivning har påpekat det för mig ett flertal gånger och det är någonting jag jobbar Men..
Den allra största boven i det här är min adhd. Den ställer till det för mig och gör att om jag inte följer en hyfsat strikt rutin varje dag så kommer någonting att bli galet.

Många tänker att mina rutiner beror på min Aspergers men jag skulle säga att så inte är fallet. Aspergare brukar beskrivas som rationella och strukturerande så hade det bara varit den hade jag antagligen varit nöjd med mina rutiner. Men det känns lite som att min "adhd-sida" och "Aspergers-sida" bråkar.

Adhd:n skriker ut hur trist det är när ingenting nytt händer och allting är likadant samtidigt som Aspergern försöker strukturera upp allting. När folk säger till mig att dom inte skulle kunna tro att jag har adhd skulle jag så gärna vilja låta dom spendera en dg i mitt huvud. Jag tror ingen neurotyp skulle klara av det.

Ja, jag har en dålig dag idag och jagvet inte hur jag ska stå ut med det.
Det är ju inte direkt så att det kommer bli bättre..

I'll be back!

Jag har sportlov den här veckan och spenderar den med att hälsa på kompisar i Stockholm som jag inte har hälsat på sedan jag flyttade härifrån för ca två år sen. Jag utnyttjar i skrivande stund min kompis internetanslutning eftersom han har en fungerande sådan men inte jag.

Jag trodde ju förut att mitt mobila bredband (det jag använder hemma) hade börjat fungera igen men det höll bara några dagar innan det la av helt och hållet igen. Jag har varit i kontakt med dom som har hand om stadsnätet och enligt dom ska det max ta ca 20 dagar att få boxen jag behöver ha i min lägenhet för att kunna utnyttja stadsnätet installerad. Sen när det är klart antar jag att det tar någon/några dagar för internetleverantören att koppla in internetet men efter det ska det vara good to go. Hoppas jag innerligt i alla fall. Min kompis som jag bor hos nu i Stockholm hade också tänkt att vi skulle åka och köpa en trådlös router.

För att sammanfatta kan man säga att om allting går som det ska kommer jag ha en fast, mycket stabilare och trådlös internetupkoppling senast i mitten på mars.

För att smmanfatta det ännu enklare, I'll be back!e