Är det verkligen okej?

En tanke som sprungit runt i mitt huvud länge nu är den om vad som är okej att skriva på en blogg. Självklart kommer jag att skriva (om) mina tankar och åsikter eftersom det är min blogg men hur är det att skriva om andras åsikter och tankar? (Jag bortser nu ifrån bland annat rena lagbrott som hets mot folkgrupp, förtal osv)

Det är fler än en gång som jag har kommit på saker jag vill skriva om efter att jag bland annat varit i skolan. Det skulle vara en grej om jag kommenterade/gav min syn på ett offentligt uttalande eller publicerad text för då har ju personen bakom trots allt valt offentligheten.

Men skolan är dock för mig en nästintill helig plats, man ska kunna få diskutera och ställa frågor på lektioner utan att behöva ha i bakhuvudet att någon sedan kanske "hänger ut" en på hens blogg. Det kan också vara så att det jag ser som positivt (T.ex om jag skriver "NN i min klass sa en väldigt bra grej på samhällskunskapen idag..") kan kännas negativt för någon annan, hen kanske inte alls vill bli omnämnd alls på internet.

Även om inte namnet på personen skrivs ut så är det antagligen uppenbart för dom som var med vid det tillfället vem jag skriver om eller kanske tom uppenbart för dom som känner personen och vet att det hen skulle kunna säga/fråga något liknande. (Man applicera samma sak på ett möte som skett på fritiden) Ska man istället skriva generellt? Ska man skippa att ta med andras "saker" helt? Eller ska man kanske fråga om det är okej att man inkluderar personen i ett blogginlägg?

Jag tycker att jag växer väldigt mycket som människa när jag träffar nya och "gamla" personer som har en annan syn på vissa saker och utmanar mig intellektuellt. Därför vill jag dela med mig av detta till alla som läser min blogg, frågan är bara på vilket sätt det är okej att göra det?

Fullspäckat schema

När jag loggade in på bloggen nu så insåg jag att det är ca 1,5 vecka sedan jag skrev senast. Det sjuka är att det inte alls känns som om det var så längesen. Dagarna går otroligt fort nuförtiden känns det som, inte för att det blir mörkt tidigare och tidigare utan för att jag har så mycket att göra.

Vissa dagar (som t.ex idag) känns det som om jag bara hinner kliva upp ur sängen innan dagen är slut. Hur ska man kunna hinna med skolan, läxor, träffa vänner och familj, hushållssysslorna och dessutom hinna med sig själv? Det är ett mysterium för mig.

Idag blir det i alla fall en tidig sänggång eftersom jag ska med en buss tidigt imorgon bitti men innan dess tänkte jag krypa ner i sängen med ett par rostade mackor och kolla på några tv-serie avsnitt. Tv-serie nörd som jag är så är det riktigt roligt att många serier börjar komma igång igen nu efter sommaruppehållet.

Plugg, plugg, plugg..

Idag saknar jag totalt inspiration. Det är inte så att jag saknar ämnen som jag skulle vilja blogga om det är bara det att jag inte vet riktigt hur jag ska formulera mig för att min hjärna känns som mos.

Jag anar dock att det hänger ihop med att jag idag pluggade mellan ca 09:00 och 17:00 med ett enda avbrott för lunch vid ungefär 13:00. Efter det har jag bara kollat på tv-serier. Det är visserligen inte fy skam det heller men lite ångest får jag för att det känns som att jag inte gör någonting vettigt.

Jag vet ju att jag faktiskt har fått en hel del gjort under dagen men den där olustiga, småkrypande känslan av ångest kommer varje gång jag gör någonting för min skull. När jag "roar" mig och inte skriver på min bok, gör läxor, skriver spännande och intressanta blogginlägg mm.

Skitirriterande men det är någonting jag måste jobba bort, för så kan jag ju inte ha det. Vi får dock se hur det går med den saken. Det är flera personer som har påpekat för mig att jag alltid har så höga krav på mig själv och inte är nöjd med mig själv eller det jag gör om det inte är perfekt.

Innan andra sa det till mig så ahde jag inte reflekterat över det, för mig är det mer eller mindre ett naturligt "tillstånd". Det känns ibland som att jag är den enda som tänker så och att ingen annan förstår mig på den punkten men så kan det väl inte vara. Eller?