Medvetna val!?

Jag satt och tittade på priser på kattförsäkringar idag (Ja, ja, jag vet. Jag är en dålig matte som inte har försäkrat henne än) och insåg då att det skulle kosta mig mindre per månad att försäkra katten än vad min hemförsäkring kostar! Det är väl egentligen ingen "ond konspiration" från försäkringsbolagens sida men jag tycker ändå att man med detta som grund kan påvisa hur samhället tänker.

Det var också rätt intressant när vi på religionslektionen pratade om halal- och koscherslakt och flera personer sa saker i stil med "Usch vad hemskt! Jag vill inte höra!". Sen var det lunch och det åts kött för glatta livet samtidigt som jag får frågan om hur jag kan klara av att vara vegetarian.

Saken är den att om jag skulle börja äta kött igen skulle jag åtminstone veta hur det gått till innan maten hamnat på min tallrik, jag skulle alltså göra ett medvetet val!

Är det någonting jag inte kan förstå mig på så är det människor som bara kör på i samma gamla hjulspår hela tiden och konsekvent vägrar att ta till sig (ny) information. Det kan hända att du "måste" ändra dig efter att ha letat fakta men det kan ju faktiskt också hända att du blir mer övertygad om att din åsikt är helt riktig.

Men jag antar att det är bekvämare att leva i sin lilla bubbla och inte behöva tänka alls.

Filmtajm!

Eftersom jag fortfarande är både sjuk och överbelastad med skolarbete kommer jag inte på någonting att skriva om. Däremot hittade jag nu ikväll tillbaka till en video jag inte sett på länge. Den är dock fortfarande lika rolig som då.

Enjoy! :D

The Daily Show With Jon Stewart Mon - Thurs 11p / 10c
Toemageddon 2011 - This Little Piggy Went to Hell
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor & Satire Blog The Daily Show on Facebook

Dåligt samvete

Det dåliga samvetet och magontet finns alltid med mig.
Ibland önskar jag att jag var omedveten om hur människor och djur behandlas, diskrimineras och mår.

Jag får ont i magen när jag tänker på hur mycket hat det finns i världen, att homosexuella blir dödade i vissa länder enbart på grund av att dom visar sin kärlek, att det finns barn som aldrig kommer få chansen till en utbildning.
Jag skulle egentligen kunna rada upp hur många exempel som helst men jag tror att det jag menar går fram.

Jag vet att jag engagerar mig och jag vet att jag alltid gör mitt bästa.
Men tanken på att hur mycket jag än gör så kan jag inte hjälpa alla är väldigt nedslående.

Jag har också väldigt lätt för att falla in i tänket "Jag borde ha gjort/orkat det och det med.." men sanningen är att jag inte alltid orkar. Jag skulla så gärna vilja det men det är en omöjlighet.

Jag måste också få vara "ledig" ibland annars skulle jag inte fungera som människa.
Även om jag känner ett litet stick i hjärtat när jag skrattar.