The heroin diaries

För tillfället befinner jag mig i världen som finns mellan dessa två pärmar. Jag gillar biografier, "sanna historier" och liknande men jag tror också att man måste variera. Många av böckerna i dom kategorierna är väldigt nedstämda och eftersom jag gärna "suger åt mig" av känslostämningarna i böcker måste jag varva med pepp.Jag återkommer med mer när boken är utläst.

Hustomten

Jag drar mig till minnes dom historier jag har fått höra om hustomtar, mest för att jag känner mig som en just nu.

Jag var ute och flängde igår och när jag kom hem kastade jag mig omedelbart i säng för att jag var så trött att ögonen gick i kors. Ca 1,5 timme senare sov jag dock fortfarande inte. När min mage började kurra insåg jag att det nog var bäst att gå upp och äta lite.

Sagt och gjort, snart satt jag i soffan med lite lättare mat. När jag ätit upp satt jag kvar i soffan och funderade, skulle jag inte lika gärna kunna städa nu istället för eftyer att jag sovit? Jag är ju ändå vaken nu liksom.

Sen funderade jag ett varv till och insåg två saker..

  • Tomten kommer först på lördag
  • När man seriöst börjar fundera på att städa 01:30 är det dags att stoppa sig själv i säng

(Jag slutar dock inte hoppas på att de rörelser jag tycker mig ana i ögonvrån är en snäll liten hustomte som gärna städar åt mig medans jag sover)

Ja till läroplikt!

Av en ren slump snubblade jag över en artikel på P1:s hemsida där det skrivs om läroplikt istället för närvaroplikt. Jag läste den med tappad haka och undrade varför ingen kommit på eller föreslagit detta innan i Sverige.

Det skulle underlätta skolgången så mycket för så många barn. Självklart får man se till att utbildningen håller samma nivå oavsett var den inhämtas men om man tittar på Finlands skolresultat tror jag inte att det är någon fara.

Nu ska jag bara se till att föra det här vidare genom rätt "kanaler" och hålla tummarna så får vi se..